[rank_math_breadcrumb]

vlag in top en MoMo Party

Vlag_in_top_Sailung

De Nepalese en Nederlandse vlaggen zijn opgehangen aan de eerste betonnen pilaren van de 1ste fase van de school. Mede dankzij de grote mixer gaat de bouw voorspoedig. Blijft verbazend veel handwerk, al is het alleen al het vullen van de bekisting van de pilaar met het gemixte beton. Dit gaat  via het doorgeven van een platte schaal gevuld met beton. 1 pilaar wordt met ruim 1000kg beton gevuld.

aantrillen van het beton

De bulldozer was deze week ook weer in de buurt en kon worden ingezet voor het vullen van alle fundatie gaten en gelijkmaken van de bouwgrond. Het ziet er al gelijk veel mooier uit.

Nepal_and_Dutch_flag_in_top

momo party

Al met al een mooie mijlpaal om te vieren met een Momo Party.  Krishna heeft het bouwteam verrast met een lekkere portie momo.

Momo is een Nepalees deegtasje uit de Aziatische keuken.

Momo’s zijn gemaakt van een eenvoudig deeg van bloem met water.  De vulling is een mengelingen van fijngehakt kip, kool, ui, tomaat en kruiden.

Het deeg wordt voorbereid in smalle ronde platte stukjes. De vullingen worden erin gelegd en de momo wordt gesloten in de vorm van een halve maan. De momo wordt gestoomd in een speciale pan boven het houtvuur.

Een lekkernij….

momo_party
momo_party_sailung
Genieten van de momo

Nieuwe aanvoer

Vandaag weer veel aangevoerd, 3 vrachten zand en grit, veel betonijzer, houten platen, cement EN de eerste stenen.

Nieuw_betonijzer
Nieuwe vracht betonijzer
bricks supplied
eerste vracht stenen

School contouren zijn nu goed zichtbaar

Share this post

Deel op print
Deel op email
nl_NL