Met school meer toekomst

Ton memorial school Sailung

Namasté

welkom

De Stichting Ton Memorial School Sailung zet de droom van Ton van den Brink voort om voor alle kinderen in het gebied rond de berg Sailung in Nepal, ook wel Sailungeshwor in het district Dolakha ten oosten van Kathmandu, onderwijs mogelijk te maken. De ongeletterdheid in het gebied is groot en veel ouders kunnen geen onderwijs voor hun kinderen betalen. Om de levensstandaard in het gebied te verbeteren is gedegen onderwijs van groot belang. Met de bouw van de prachtige school is een grote stap gezet. Onze stichting zet zich voorts in voor de verdere ontwikkeling van de gemeenschap in  Sailung. Jij kunt ons ondersteunen met dit zeer directe goede doel voor kinderen en hun leefomgeving.

Een leerling van de Ton Memorial School Sailung

HET LAATSTE NIEUWS
-> container spullen in Sailung <-
WE GAAN DOOR - DOE JE ook MEE?

Volg de ontwikkelingen in Sailung, Nepal en van de stichting

Onze projecten

Community

Graag breiden we de functionaliteit van de school uit ter verdere ondersteuning van de gemeenschap.  Bibliotheek, internet café, schoolkeuken, schooltuin, volwassenen educatie. Hiervoor is je steun van harte welkom.

Projectpagina sponsor een leerling

Sponsoring

Sponsor een kind van de Ton Memorial School Sailung zodat alle kinderen, arm of rijk, naar school kunnen. Veel ouders in het gebied hebben niet de middelen om hun kinderen onderwijs te bieden.

Container

De 20 foot zeecontainer met heel veel verschillende goederen is 7 juni in Birganj in Nepal aankomen. Na heel veel overleg, nieuwe documenten en extra betalingen zijn de spullen uiteindelijk 29 juli in Sailung gearriveerd.

Fijn om te zien dat het uiteindelijk is gelukt.

medisch

De gemeenschap heeft met vreugde het mooie schoolgebouw zien komen en hebben ons nu benaderd voor het bouwen van een medisch steunpunt annex geboorte-centrum. Dr. Uddave Koirala zal de leiding nemen.

School Sailung
status juli 2022

steun ons met je donatie

Bouw mee aan onze toekomst!

nl_NL