steun blijvende ontwikkeling

community Sailung

Namasté

welkom

De Stichting Ton Memorial School Sailung zet de droom van Ton van den Brink voort om voor kinderen in het gebied rond de berg Sailung in Nepal, 100km  ten oosten van Kathmandu, goed onderwijs mogelijk te maken. De ongeletterdheid in het gebied is groot (>80%) en veel ouders kunnen geen onderwijs voor hun kinderen betalen. Om de levensstandaard in het gebied te verbeteren is gedegen onderwijs van groot belang. Met de bouw van de prachtige school is een grote stap gezet. Nu ook de bouw van de Health Post gestaag vordert zet de stichting zich voorts in voor de landbouwontwikkeling van de  gemeenschap. Jij kunt ons ondersteunen met dit zeer directe goede doel voor families en hun leefomgeving. 

Een leerling van de Ton Memorial School Sailung
Volg de ontwikkelingen in Sailung, Nepal en van de stichting
KLES Sailung
Schoolgebouw met uitbreiding en sanitair gebouw, okt 2022

lopende projecten

first pilar

Health Post

De bouw is klaar en de gemeenschap heeft zich ook dit keer weer super ingezet bij het bouwen. Op 1 april 2024 is het geboortecentrum in bijzijn van vele genodigden feestelijk  overgedragen aan de VDC en de gemeenschap.

Dr. Uddave Koirala zal de leiding nemen. De VDC [Village Development Commitee] heeft zich garant gesteld voor de exploitatie en onderhoud van het centrum.

Landbouw

De economische betekenis van de lokale landbouw is groot. Maar nog erg traditioneel.  Er heeft al een eerste kennissessie plaatsgevonden, waarbij een groot aantal boeren aangaf interesse te hebben in vernieuwing van hun aanpak. Deze uitdaging gaan we graag aan in samenwerking met lokale organisaties.  Een  inventarisatie op locatie als voorbereiding voor SATSh

de school

Het prachtige schoolgebouw dat binnen 2 jaar is gerealiseerd draait op volle toeren. De school ontwikkeld zich als centrum voor ondersteuning van de gemeenschap door de uitbreiding van faciliteiten waaronder: bibliotheek, internet, schoolkeuken, schooltuin, volwassenen onderwijs, vrouwen groep, spaargroep….

Projectpagina sponsor een leerling

kind Sponsoring

Veel ouders in het gebied hebben niet de middelen om voor hun kinderen de schoolbijdrage te betalen. Toch zijn alle kinderen, arm of rijk, welkom op de school.

Sponsor een kind van de Ton Memorial School Sailung.

 

Schoolbus

Hoewel de schoolbus 34 leerlingen en 2 docenten naar school brengt, is de exploitatie ervan lastig. De prijs van diesel is meer dan verdubbeld en het verbruik is, zeker tijdens het regenseizoen, bijna 4 keer hoger dan aangegeven. Om kosten te besparen, overnacht de chauffeur bij het gezin op het startpunt van de busreis. 

steun ons met je donatie

Bouw mee aan onze toekomst!

nl_NL