Container onderweg

19 april was het dan zover, de container volledig gevuld en vertrokken op weg naar Nepal.

Als alles volgens planning verloopt zal de container met de boot vanuit Rotterdam via Tanjung Pelepas Maleisie naar Visakhapatnam India gaan alwaar het op de trein naar Nepal wordt gezet. En zal dan 14 juni aankomen in Birganj Nepal, daarvandaan via Kathmandu naar Shailung. Wat zullen de mensen verrast zijn met al de spullen die we hebben ingepakt.

Met dank aan al de mensen die spullen hebben gedoneerd en diegene die hebben geholpen om alles in de container te puzzelen en in het bijzonder aan Jan E. die het hele transport voor ons heeft gecoördineerd.

puzzelen
gaat passen
op weg
Dry Port Birgunj Nepal

Inmiddels hebben we in Nederland al schoolmeubilair,  lesmaterialen, kleding, medische spullen en andere zaken verzameld om de gemeenschap te ondersteunen.  Dit project doen we in samenwerking met Nepal Federatie Nederland om het mogelijk te maken dat ook andere stichtingen spullen naar hun projecten in Nepal kunnen versturen.

19 maart gaat een 20 foot zeecontainer met de boot naar  Calcutta (India) vanwaar het verder per trein tot in Birgunj (Birganj) net over de grens in Nepal zal worden geleverd. Aldaar zullen de spullen op kleine vrachtwagens moeten worden overgeladen om naar de locaties in de bergen te brengen. 

Contacten met Social Wellfare Commity en de Chairman van de VDC, Village Development Commitee hebben geleid tot de toezegging voor het verzorgen van de benodigde import documenten zodat we minimale invoerrechten behoeven te betalen. Hoewel de prijs van het containertransport op een zeer hoog punt staat, totaal ruim €6000,-,  willen we toch graag de spullen versturen en zien het ook als een leerervaring om de mogelijkheden voor een volgende keer te bezien. 

Route over land
little boy
extra kleding is welkom

Ondertussen hebben we al ruim 80 schooltafeltjes en stoelen, lesmateriaal, medische spullen en zijn we in overleg voor het meezenden van ziekenhuisbedden en andere zaken.

Ook hebben we veel kleding en schoenen, vooral voor de kinderen, naaimachines, gereedschap, een stroom aggregaat, computers en beamers gekregen.

Rond half juni zullen de spullen in Nepal aankomen. We zijn erg benieuwd hoe deze reis zal verlopen.

Dank voor alle steun ook voor dit project.

  info@sailung.nl 

28 juli'22 - de grote truck is opweg

Na 6 weken bureuacratische vertraging, zeer veel overleg, vele nieuwe documenten en ruim €4000 extra betalingen zijn de spullen vrijgegeven en vanuit de container in de kleurrijke vrachtwagen geladen. Tot aan het eind was het onduidelijk of we al de kleren wel mochten meenemen. Na laatste inmenging van een journalist  kon de vrachtwagen uiteindelijk vertrekken.

De truck kon de spullen zo’n 100km voorbij Kathmandu naar Mude brengen. Daar is het overgepakt in 4 kleine vrachtwagens die de laatste 40 km naar Sailung de berg op kunnen komen via de modderige  bergpaden.

De rit heeft zo’n 5 uur geduurd. Een paar keer hebben ze onderweg vast gezeten en moesten de mannen met schep en hak de banden vrijmaken uit de modder.

computers, naaimachines, beamer
digitaal schoolbord, leer- en speelmateriaal
Zelfs de generator is mee gekomen
vele zakken met kleding

Super dat de spullen een plek hebben

Zo en dan nu alles een plek zien te geven en kijken wat er allemaal in de dozen is meegezonden.

Alle klassen voorzien van tafeltjes en stoelen.  Groot verschil met de vorige bankjes. Nu ook mooie maten voor de grotere kinderen. Leermateriaal, heel veel computers met bijbehoren, kleding en nog veel meer.

Super bedankt voor alle bijdragen.

zuster is blij met de pennen
overhandiging dozen verbandmiddelen etc.
voor iedereen wel wat nieuwe kleren
ook blij met de schoenen
past goed
aggregaat doet het ook
alles in elkaar zetten
even voor de foto ;>)
beamer en elektronisch bord
voor het eerst handafdruk met vingerverf
nl_NL