Geef jij een kind een toekomst?

Rajkumar 7 jaar

Goed onderwijs

Eén op de drie mensen in Nepal leeft in armoede. Ook Sailung kent veel armoede. Van een derde van de kinderen van de school beschikken de ouders niet over voldoende middelen om de schoolvergoeding te betalen. Maar omdat de school in korte tijd bekend is om het goede onderwijs wordt deze verkozen boven een rijksschool welke gratis is. Dit heeft wel negatieve invloed op de financiële zelfstandigheid van de school. Door een kind te sponsoren sponsor je dus direct de zelfstandigheid van de school. 

HemLal en DevLal nov 2019
woonruimte en keuken

De kinderen krijgen ook een pakket schoolkleding. Vier polo’s en 2 schooltenues. Groen voor de zondag, maandag en dinsdag; Paars voor woensdag, donderdag en vrijdag. Zaterdag is het zondag in Nepal.

Verder krijgen de kinderen al het benodigde lesmateriaal waar ze ook zeer trots op zijn.

Het bijzondere is dat merendeel van de ouders in Sailung en omgeving geen enkele opleiding hebben gehad en niet of nauwelijks kunnen lezen en schrijven. Laat staan iets in het Engels.

slaapplaats boven de aardappels

Vanaf €0,50 per dag* 

Onze doelstelling was en is dat ieder kind uit Sailung, arm of rijk, hoge of lage kasten, wel of niet religieus goed onderwijs moet kunnen krijgen. Ook al zijn gezinnen niet in staat om een schoolbijdrage te betalen. De kinderen van die gezinnen zijn toch van harte welkom en de schoolvergoeding wordt nu door de Stichting vergoed.  Het zou mooi zijn als jij de support van een leerling op je wilt nemen. Dit kan vanaf € 25,- per maand middels een schenkovereenkomst . Over belastingvoordeel bij schenking aan ANBI stichting kun je hier meer lezen.

*( na belastingvoordeel)

Zekerheid

Dit doen we graag door middel van een 5 jarige Schenkingsovereenkomst, de schenking kun je dan direct aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting. Jaarlijks wordt je geïnformeerd over de vorderingen van de gesponsorde leerling. Daarnaast ontvangt je bij aanvang een presentje uit Nepal en een tekening van het door je gesponsorde kind.

 

 

Schenkcalculator

Geef jij een kind een toekomst?

met school meer toekomst

het nieuwe schooljaar is begonnen

nl_NL