de navel van de wereld

Een van de mooiste heuvels, ruim anderhalf uur lopen vanaf de school, Sailung Hill, wordt beschouwd als een van de beste wandelbestemmingen in het grensgebied van Dolakha en Ramechhap op een hoogte van 3.150 meter. De plaats is zowel een indrukwekkend natuurlijk als een religieus gebied.

De naam van het gebied komt van de  honderden kleine heuveltjes die de top omgeven. ‘Shai’ betekent honderd en ‘Lung ‘betekent heuvels in de Nepalese taal die samen honderden heuvels impliceert. 

Hoewel de plaats niet wordt beschouwd als de meest bekende toeristische bestemming, biedt de plaats wel bijzondere natuurlijke, culturele en religieuze waarde met zijn schoonheid en prachtige uitzichten.

 

Van uit een andere overlevering staat Mount Shailung, bekend als het centrum van het geloof voor boeddhisten, hindoes, christenen en niet-boeddhisten. Er zijn verschillende legendes over Sailung onder de lokale bevolking. De berg was voorheen bekend als Sangelung, omdat de eerste Boeddha, Sange Mahamorche, er zijn kennis overdroeg. Later ging hij in Shillong wonen.

Kinderen op een wandeltocht in de heuvels van Sailung Nepal

De wandeling naar Hoog-Sailung biedt een prachtig uitzicht op vijf Himalaya-regio’s van Nepal, de enige plaats dat uitzicht biedt over de hele Himalaya
regio, regio Everest, regio Annapurna, regio Langtang. Ganesh Himal regio en Rolwaling-regio van Nepal. Vanaf de top van de heuvel kunt u prachtige uitzichten op de bergen observeren, waaronder Mt. Everest, Mt. Lhotse, Makalu, Mt. Amadablam en Rolwaling Himalaya-gebergte met prachtig uitzicht op de Kathmandu-vallei en de Terai-regio met prachtige landschappen.
De schoonheid van de plaats wordt in het winterseizoen als nog aantrekkelijker beschouwd, aangezien de sneeuw twee maanden lang de heuvel bedekt en het uitzicht vanaf hier zeer bijzonder is, inclusief met sneeuw bedekte bergen. Daarnaast is de plaats ook beroemd om het bekijken van 13 kleuren van de zon die overdag kunnen worden waargenomen. In het voorjaar komt daar nog het Rhododendron-bos bij met verschillende kleuren vol in.  Een plaats met hemelse schoonheid en veel  plezier voor de bezoekers.

Deel dit nieuwsbericht

nl_NL