Bouwkunst

Nu we 5 maanden aan het bouwen zijn begint het school gebouw duidelijk zijn contouren te krijgen. Het is een ware kunst hoe het bouwteam gesteund door de gemeenschap met de beperkte technische middelen zo’n degelijk gebouw laat verrijzen. Hierboven een artist-impressie; met dank aan Sagar.

Muren eertse lokalen gerealiseerd

Nadat de het bouwteam in de laatste week van januari weer in Sailung aankwam zijn ze gelijk begonnen met het maken van de vloeren van de begane grond. Hierna is de stellage gemaakt voor de dakconstructie waarop bijna 10 kubieke meter beton is aangebracht. Vrijdag  19 februari was beton-dag, samen met weer een grote groep vrouwen, mannen en jongeren vanuit de gemeenschap is er de gehele dag beton gemaakt en versjouwd. Na afloop een gemeenschappelijke maaltijd met kip.  Afgelopen week zijn de muren van de eerste 4 lokalen gemaakt met de witte AAC blokken. Soort stevig gasbeton geschikt voor aardbevingsbestendige bouwwerken.

puzzle kunstwerk
afwerking vloer
voorbereiding voor het dak
veel betonijzer
gedeelte van het materiaal voor het betonnen dak
grootste helft gereed
verse kip

AAC Blokken

Na overleg met regionale bouwkundige inspecteur kwam naar voren dat het eigenlijk beter zou zijn om witte AAC blokken te gebruiken in plaats van de traditionele rode bakstenen. De blokken hebben een goede warmte en geluidsisolatie waarde. Hiervoor is Krishna rondom de hoofdstad een 3tal productiebedrijven gaan bezoeken. Toen we na benodigde rekenwerk tav materiaal-, vervoers- en verwerkingskosten konden concluderen dat we qua prijs praktisch gelijk uitkwamen zijn er snel 4 vrachtwagenladingen blokken besteld.

bij de fabriek 40km west van Kathmandu
na 15 uur rijden gearriveerd. Nooit meer !!x! zei de chauffeur

Nog een paar mooie plaatjes

staalvlechten
staalwerk pilaren
trapportaal
verdiepingsvloer
even lekker water drinken

Deel dit nieuwsbericht

nl_NL