100ste aanmelding

Het nieuwe schoolgebouw heeft veel aandacht gekregen in de gemeenschap en de wijde omgeving. De opening in november heeft de lokale krant gehaald en recent is er nog een filmploeg geweest die de school in een documentaire zal gaan gebruiken. Dit alles heeft er voor gezorgd dat er voor het nieuwe schooljaar dat recent begonnen is, het jaar 2079 in Nepal , al meer dan 20 nieuwe aanmeldingen zijn gekomen en daarbij het aantal leerlingen boven de 100 is gestegen. Dat het prachtige gebouw zou bijdrage aan extra groei was wel verwacht maar zo snel al zoveel is toch wel een verrassing. Binnenkort wordt bekend gemaakt wie de 100st leerling is. Op dit moment wordt onderzocht of er vervoer kan worden geregeld voor de kinderen die echt van ver moeten komen. 

Erg blij zijn de kinderen met de eerste digitale lessen welke via de gedoneerde beamers worden geprojecteerd. Het zijn lessen die van de website Ole Nepal via internet in het Nepali en Engels beschikbaar zijn.

de eerste digitale les
de "filmzaal"

Met de grotere groepen vraagt het onderwijs wel extra aandacht. De hoeveelheid schoolmeubilair is beperkt daarom zitten de kinderen soms met z’n drieën in een bankje. Als alles volgens plan gaat komt de containerlading met extra schoolmeubels en nog veel meer half juni in Sailung aan.

met z'n drieën in een bankje
schoonschrijfles

Twee nichtjes van Shanti zijn gekomen om de lessen te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld schoonschrijven.

mede dankzij uw steun kan de school zich zo voorspoedig ontwikkelen.

Deel dit nieuwsbericht

nl_NL