boeken tassen stichting Thang

19 april j.l. hebben Marcel en Jeannet de 3 boekentassen meegenomen vanuit Kathmandu naar Shailung. De volgende dag zijn de tassen opgehangen in de lokalen.

 

 

 

 

 

De kinderen waren zeer nieuwsgierig en konden ook niet wachten om de nieuwe aanwinsten te gaan lezen. Nogmaals dank voor deze mooie sponsoring. 

 

Vrijdag 10 maart kreeg onze voorzitter Jan Post een aantal kinderboeken overhandigd door Marleen Fischer voorzitter van de Stichting Thang. Dit was symbolisch voor overdracht van 3 boeken tassen met ieder 50 geïllustreerde kinderboeken voor verschillende leesniveaus. De boeken tassen worden in  Kathmandu afgeleverd om daarna spoedig naar Sailung te verhuizen.

Stichting Thang zet zich in voor creatieve en educatie projecten voor kinderen in Nepal. De projecten staan in het teken van kinderboeken en leesplezier.

Naast het verstrekken van boeken tassen richt de stichting Thang ook kleine school bibliotheken in die een regionale functie vervullen. Het schoolteam van Sailung heeft aangegeven dat ze die bibliotheek functie graag willen vervullen.

Mogelijk dat een delegatie van Thang tijdens hun bezoek aan Nepal in juni een bezoek aan de school zullen brengen om een en ander te bespreken.

 

Riki de pangolin is de fantastische mascotte en gezicht van de stichting! Hij houdt ervan om op zijn fietsje rond te rijden en samen met kinderen te lezen! Ook gaat hij elke maand met de kinderambassadeurs naar de boekwinkel om een nieuw boek uit te zoeken!

Pangolin - Chinese variant

Zo ziet een Pagolin er in het echt uit. Dit is de Chinese variant die ook in de regio van Sailung voor kan komen. We gaan de schoolkinderen vragen of ze ooi t zelf een Pangolin hebben gezien.

Pangolins zijn schubdierachtigen (Pholidota) een orde van zoogdieren. Deze orde omvat slechts één familie met hedendaagse soorten, en komen voor in Azië en Afrika.
Deze soorten variëren in grootte van 30 tot 100 cm (12-39 inch).
Pangolins hebben grote, beschermende keratineschubben, qua materiaal vergelijkbaar met vingernagels en teennagels, die hun huid bedekken;
zij zijn de enige bekende zoogdieren met deze functie. Net als egels rollen ze zich op bij gevaar. Ze leven in holle bomen of holen, afhankelijk van de soort.
Pangolins zijn nachtdieren en hun dieet bestaat voornamelijk uit mieren en termieten, die ze vangen met hun lange tong.
Het zijn meestal solitaire dieren, die elkaar alleen ontmoeten om te paren en een nest van één tot drie nakomelingen voortbrengen, die ze ongeveer twee jaar grootbrengen.

Pangolins worden bedreigd door stroperij (voor hun vlees en schubben, die worden gebruikt in de traditionele geneeskunde en
zware ontbossing van hun natuurlijke habitat.

Deel dit nieuwsbericht

nl_NL