Extra Donatie van Rotary Noordwijk e.o.

donatie Rotary NW e.o.

26 januari 2022: De Rotary Club Noordwijk e.o. doneert € 2.500 aan Ton Memorial School in Nepal

Een schitterend begin van het nieuwe jaar!

Op de foto: (v.l.n.r.) de inkomend voorzitter Ron Krom, Jan Post en de voorzitter Marc Broere, bij de overhandiging van de cheque in het clubhuis Huis ter Duin. 

Van de website Rotary Noordwijk eo

De club had al eerder gedoneerd aan de bouw van een school in Sailung in Nepal en werd daarom voor de derde keer bijgepraat over de vorderingen van het project. En wat een vorderingen! De school is gebouwd en in gebruik.

De school is opvallend fel blauw. En dat staat best wel mooi, zeker als de lucht onbewolkt is. Bovendien is de verf, het ging wel om 700 liter, een donatie. Van een regionale verffabriek.

Jan Post deed zijn indrukwekkende verhaal.

In wat een zeer afgelegen deel van Nepal is (140 kilometer ten oosten van de hoofdstad Kathmandu), is een school gebouwd, waardoor kinderen onderwijs krijgen en dus in het algemeen de hele regio er beter van wordt.

Afbeelding met kaart  Automatisch gegenereerde beschrijving

Nu die school er is, komen er meer initiatieven. Zo wordt er een klein ziekenhuisje gebouwd. Stopt er tegenwoordig een bus en is er een winkeltje gekomen. En wordt er gebouwd aan een heli-platform.

Een min of meer ten dode opgeschreven regio, waar het leven zo zwaar en ook zo kansloos was dat velen naar de stad vertrokken, heeft opeens weer toekomst. Dankzij de helaas in 2018 overleden Ton van den Brink, wiens werk is voortgezet door zijn Sassenheimse vriend Jan Post.

Kijk op deze site en overweeg te doneren. Als je geld ergens goed besteed wordt, is het daar wel: https://www.sailung.nl/

En het mooie is dat het hele project geen enorm grote bedragen vraagt om resultaat af te werpen. Zo doneerde de club deze avond nog eens € 2.500 en de daardoor geëmotioneerde Jan Post liet weten dat hij ze nu in Sailung kon bellen om te zeggen dat het tapijt voor de klaslokalen besteld kon worden…

Het is een arme regio en veel ouders kunnen het onderwijs niet betalen. Daar is dus ook een potje voor, waar de lezer aan kan bijdragen. Enfin, bekijk de site en verbaas je over hoe mooi het allemaal is.

Krishna en team in Sailung en het team in Sassenheim zijn zeer verrast en blij met deze geweldige donatie.
Namasté

Deel dit nieuwsbericht

nl_NL