Bouwwerk 2de fase

sanitary building design

Na 4 dagen reizen met de bus kon de bouwploeg van 4 man 15 november op de weg bij de school uitstappen. Ze zullen in een van de oude golfplaten klaslokaaltjes verblijven. Ze zijn onder de indruk van de fraaie afwerking van de school. De volgende dag gaan ze veder waar ze 3 maanden geleden gebleven waren. Alles wordt in het werk gesteld om in de komende 6 weken al het betonwerk voor het schoolgebouw en het sanitair gebouw te bouwen. 

bekisting en betonijzer voor eerste vloer
voorbereiding bekisting dak
1 december beton dakconstructie aangebracht
14 december beton uitbouw gereed

Sanitairgebouw

Volgens de Nepalese richtlijn voor schoolgebouwen dient een sanitair gebouw op afstand van het schoolgebouw worden geplaatst. Daarom wordt het nu in de hoek van het schoolterrein gebouwd. Het komt bijna 1,5 meter lager te liggen. Er is veel werk verzet om een solide keermuur te maken om het grondstuk aan de dalzijde te verstevigen. Door de boswachterij zijn alle benodigde brokken steen beschikbaar gesteld. Wel zelf uitgraven, 16 vrachtwagens vol. Voor de funderingsplaat moest ruim 2 meter diep worden gegraven. Voor de palen is gebruik gemaakt van de aanwezige bekisting. Hierdoor zijn de palen extra stevig uitgevoerd. Waarschijnlijk het sterkste sanitairgebouw in Nepal.

JGB ingezet voor het zware grondwerk
stenen voor de keermuur
keermuur aan de rand van de schoolplaats
beton gestort voor het dak van het sanitair gebouw

De bouw verloopt zeer voorspoedig mede dankzij de ondersteuning van een tiental mannen uit de gemeenschap en de lange werkweken. Nu de vorst ook overdacht gaat aanhouden wordt het bijna onmogelijk voor de vrachtwagens om over de bergwegen naar de school te komen. Hopelijk kunnen de nog benodigde  bouwmaterialen op tijd worden geleverd.

Deel dit nieuwsbericht

nl_NL